15 Ağustos 2019 Perşembe

Zindagi Ka Har Rang... Gulaal - 2010 (Hindistan)


Gulaal (2011-2012)

Zindagi Ka Har Rang... Gulaal ( Hayatın her rengi... Gulaal) Star Plus'ta 15 Kasım 2010 - 28 Ağustos 2011 tarihleri arasında yayınlanmış olan, senaryosunu Prakash Kapadia'nın yazdığı ve yönetmenliğini Sidharth Sengupta'nın, yapımcılığını da Sphere Origins'in yaptığı bir Hint dizisidir. Baş rolleri ise Mansi Parekh, Neil Bhatt ve Rahil Azam paylaşmaktadır.

Gulaal Rashipur, Kutch'ta yaşayan bir genç kızdır. Hayata tutkuyla bağlıdır ve kurak yerlerde su bulmak gibi tanrı vergisi bir yeteneği vardır. Talsagra, Rashipur'a komşu bir köydür ve acımasız bir kuraklık yaşanmaktadır. Talsagra'lı bir genç olan Vasant, Gulaal'in yeteneğini öğrenir ve insanlarının sıkıntısına son vermek için Gulaal'i aramaya koyulur. Vasant Talsagra'nın durumunu anlattığında Gulaal aşiretine karşı gelerek insanlık adına Talsagra'ya gider. Talsagra'da kaldığı sürede Vasant ve onun kuzeni Dushyant da dahil olmak üzere pek çok kişinin kalbini kazanır. Sonuçta Vasant Ve Gulaal birbirlerine aşık olur ve evlenirler ancak mutlulukları uzun sürmez ve... (Buradan sonrası spoiler içeriyor :) ) 

Vasant aniden ölür. Vasant'ın bir kaza geçirmesinin ardında onu köprüden atarak öldüren kendi kuzeni Dushyant olduğunu ise kimse bilmemektedir. Vasant'ın ölümünden sonra "deeyarvattu" denilen geleneğe göre ölen eşinin erkek kardeşi ile evlenmeye zorlanır. Büyükler Dushyant ile evlendirmeyi düşünürlerken, Gulaal Vasant'ın ölümünün arkasında onun olduğundan şüphelendiği için henüz 12 yaşlarında olan eşinin kardeşi Kesar ile evlenir. Kesar yatılı okulda okumaya gönderilir ve yılar geçer... Kesar abisinin ölümünden yengesinin sorumlu olduğunu düşünerek tekrar eve döner...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder