16 Ağustos 2019 Cuma

Rangrasiya - 2013 (Hindistan)

Rangrasiya - Tutkunun Rengi


Türü: Dram, aksiyon, romantik.
Senaryo: Saurabh Tewari, Gautam Hegde, Shivani Shah, Rahil Qazi, Raghuveer Shekhavat
Yönetmen: Sidharth Sengupta
Bölüm Sayısı: 188
Yapımcı: Saurabh Tewari
IMDB Puanı: 7,2
Oyuncular: Sanaya Irani, Karan Kundra, Ananya Khare, Sanjiv Jotangia, Prashant Chawla, Udit Shukla, Gitanjali Mishra, Syed Zafar Ali, Tarun Khanna, Sadiya Siddiqui, Ankita Sharma, Khushbu Thakkar

Rangrasiya, 30 Aralık 2013 - 19 Eylül 2014 Tarihleri arasında Colors TV'de yayınlanan bir Hint dizisidir. Başlangıçta, bir köy kızı Parvati ile sınırda  BSD askeri olan Rudra'nın aşk hikayesini anlatır. Paro aşka inanırken, Rudra bu duygu için emek harcayan herkesten nefret eder.  Buna rağmen birbirlerinden etkilenmeden duramazlar. Rangrasiya'nın ilk bölümleri Jaisalmer'in çorak topraklarında ve Jodhpur'un çöllerinde çekilmiştir.


Dizinin senaryosunda başlangıçta Otello temel alınmıştır. Yapım, Guns and Roses isimli bir Filipinler dizisinden esinlenerek çekilmiştir. Rangrasiya'nın Sanaya'nın popülaritesi sayesinde aldığı pek çok ödül de var.

Rangrasiya; tutkunun  rengi, (hayatıma) renk veren demekmiş. İngilizce anlamına dair birkaç versiyonu daha vardı nette :) Tam çevirisinin yapılması biraz zor bir söz öbeği anladığım kadarıyla. 

Diziyi nette Türkçe altyazılı bulabilirsiniz.






Paro;
Chandangarh'daki Birpur isimli sınır köyünde yaşayan bir köylü kızıdır. Anne ve babasını küçük yaşta silahlı bir otobüs saldırısında kaybetmiştir. Bu saldırıyı yapanın BSD askerleri olduğunu sandığı için BSD askerlerinden nefret edip çekinmektedir. Birpur'da her yıl seçilen bir genç kız Thakur tarafından sınır ötesinden bir çocukla evlendirilip gelin gitmektedir. O yıl da iyi bir evlilik yapma şansı Paro'ya gülmüştür.




Rudra Pratap Ranawat;
 BSD'de görev yapan bir subaydır. Çok cesur ve gözü pek bir askerdir. Çocukluğunda annesi başka bir adamla kaçmış ve babası onu kadınlara düşman olarak yetiştirmiştir. Çocukluğunda yaşadığı olay yüzünden çok sert ve çabuk sinirlenen bir karakteri vardır ve hayatında önem verip sevdiği tek şey işidir.




Dikkat yazı az da olsa spoiler içermektedir :)
Dizinin konusuna gelince, Paro Birpur isimli sınır köyünde teyzesi ile birlikte yaşayan öksüz bir kızdır ve o yıl Thakur tarafından evlenmek için seçilmiştir. Ancak bu düğün Thakur'un silah kaçakçılığı yapmak için kullandığı bir paravandır ve köydekiler bunun farkında değildirler. Evlenip giden kızların ise akıbetini Thakur bile tam olarak bilmemektedir.

Paro'nun damadı sınır ötesinden alayla gelinini almaya gelir. Paro utangaç ve fazla konuşmayan bir köy kızıdır ve tamamı ile kendisine eş olarak tanıtılan kişiyi sevmeye şartlıdır. Dolayısıyla ilk konuşmalarında daha onu eşi olarak benimser.

BSD subayı Rudra Pratap Ranawat, silah kaçakçılığını durdurmak için bu bölgeye atanmıştır, çocukluğunun geçtiği ve unutmak istediği yerlere... Paro'nun düğünü gerçekleşir ve alay silahlar ile birlikte sınıra doğru hareket eder. Tam sınırdan geçmek üzereyken Rudra, BSD askerleriyle birlikte alayı durdurur ve çatışma çıkar. Olay esnasında Rudra, Paro'nun kocasını öldürür... Alaydaki herkesle birlikte.. Bir tek Paro sağ kalır... Artık Paro, Rudra'nın tek tanığıdır. Rudra da Paro'nun kocasının katili... Bu şekilde yolları kesişen iki insanın aşk hikayesidir Rangrasiya.
   Spoiler sonu :)





Dizideki Teri Galiyan sahnesi - Türkçe Altyazılı



DİPNOT: Benim çok sevdiğim Hint dizilerinden biridir. Uzadıkça çok değişmiş olsa da, izlerken senariste bolca sövmüş olsam da sonuna kadar izlemiştim. Sonunda dizi çok bozmuş olmasına rağmen Hint dizisi severlere tavsiyemdir. ~ Simran ~








4 yorum:

  1. BU DİZİMİZİN ÇEVİRİSİ DE OLSA KEŞKE. EN SEVDİĞİM DİZİLERDEN BİRİ.

    YanıtlaSil
  2. Bu dizinin'de çevirisini eklerseniz harika olur gerçekten.çünkü hiç bir yerde bulamıyorum bölümlerini.

    YanıtlaSil
  3. Çevirisini yapabilirmisiniz bu siteden başka çevirisini düzgün yapan yer yok eğer mümkünse bizler için çok sevindirici olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bu diziyi hangi siteden altyazılı izleyebiliriz ?

    YanıtlaSil